PROJEKT: INTER-PASS


TRAJANJE PROJEKTA: 01.01.2018.-31.12.2019.


O PROJEKTU

PARTNERI:

Lučka uprava Pula sudjeluje u projektu INTER-PASS. Projekt se realizira u konzorciju 8  projektnih partnera i jednog pridruženog člana kojeg čine:

  • 3 zračne luke (Dubrovnik, Pula, Apulia)
  • 4 lučke uprave (Dubrovnik, Pula, Južni Jadran, Corfu)
  • 1 znanstveni partner (Technological Institute of Epirus)

ZAŠTO?

Kruzing turizam je važan faktor lokalnog i regionalnog razvoja brojnih pomorskih gradova Jadransko – Jonske regije koji primaju veliki broj putnika u vrijeme glavne sezone.

Međutim brojni “homeports” gradovi za kruzere i trajekte pate od nedostatka povezanosti sa raznim vrstama transporta, posebno sa regionalnim zračnim lukama.

što se projektom namjerava postići?

Glavni cilj projekta INTER-PASS je unaprijediti povezanost pomorskih luka sa zračnim lukama u Jadransko Jonskoj regiji kako bi omogućili brojnim turistima i putnicima da u vrijeme glavne sezone  stignu u željene destinacije Jadransko Jonske regije.

U dvije godine trajanja projekata partneri će surađivati kako bi unaprijedili postojeću situaciju primjenom pametnih rješenja i kako bi ostvarili 3 konkretna outputa:

  1. mrežna suradnja partnera između pomorskih i zračnih luka u Jadransko – Jonskoj regiji s ciljem razmjene znanja u razvoju inovativnih rješenja
  2. akcijski plan za svako područje koje će definirati 4 rješenja koja će se testirati i primjeniti u uključenim lukama – Dubrovnik, Pula, Bari i Corfu za vrijeme ljeta 2018. sa ciljem ubrzanja protoka turista između zračne i pomorske luke
  3. Elaborat zajedničkog strateškog plana za transport putnika između zračnih i pomorskih luka u Jadransko- Jonskoj regiji
 
PROJECT MANAGER: Sanja Beletić Albertini